יומני מומחה חניכיים

יומני מומחה חניכיים

יומני מומחה חניכיים

Blog Article

המדריך האולטימטיבי ל-מומחה למחלות חניכיים


עם זאת, יש סימני אזהרה שניתן להבחין בהם שכוללים אודם, נפיחות או כאב באזור הפה, דימום שנוצר זמן צחצוח השיניים, שימוש בחוט דנטאלי או לעיסה של מזון קשה, נסיגה של השיניים מאזור החניכיים (מה שגורם לשיניים להראות ארוכות יותר), התרופפות של השיניים, יצירה של מרווחים גדולים יותר בין השיניים, מוגלה שמופיעה בין החניכיים והשיניים, הופעה של פצעים בפה, ריח רע מהפה, שינוי במבנה הנעילה של הפה ואף שינוי בהתאמה של שיניים תותבות, כל אלה מחייבים בדיקה ובמידת הצורך גם טיפול בחניכיים.


התסמינים של דלקת בחניכיים יכולים להיות אדמימות בפה, נפיחות ואף דימום קל. מטופל שצריך לעבור טיפולי שיניים ומאובחן עם דלקת בחניכיים יידרש ראשית לטפל ולהבריא מהדלקת על מנת להתקדם בטיפול. מדובר במקרה הקל ביותר של מחלה בחניכיים שבו ניתן לטפל באמצעות שטיפות פה ואנטיביוטיקה. כאשר דלקת בחניכיים לא מטופלת כראוי, הרובד יכול להתפשט ולצמוח מתחת לקו החניכיים.




החניכיים נפרדים מהשיניים ונוצרים כיסים שבהם עלול להופיע זיהום. ככל שהמחלה יותר מתקדמת, עומק הכיסים גדל וכמות גדולה יותר של רקמת חניכיים ועצם נהרסת. התרופפות ונפילה של השיניים היא השלב הבא במחלה ולעיתים יש צורך לבצע הסרה יזומה של השיניים שנפגעו. אבחון מחלה בחניכיים בדרך כלל נעשית על פי שלבים ודרגת חומרה המחלה.


המדריך האולטימטיבי ל-רופא חניכיים


הנחה של שתלים דנטאליים יכולה לגרום להתפתחות של מצבים דלקתיים אשר משפיעים על רקמות החניכיים הרכות והקשות. חיידקים יכולים להצטבר על בסיס השתל ומתחת לקו החניכיים בדומה לאופן שבו זה מתרחש בשן טבעית. לאורך זמן, אותם חיידקים יוצרים גירוי ברקמת החניכיים וגורמים לה נזק שללא אבחון מוקדם של הבעיה יגרום לבסוף להתדרדרות מבנה העצם שקיים מתחת לשתל.


כאשר המחלה נמצאת סביב הרקמה הרכה וכבר גורמת להתדרדרות בעצם אשר תומכת בשתל לרוב יידרש הליך כירורגי לטיפול בבעיה. התסמינים של מחלה זו כוללים אדמימות בחניכיים, רכות מסביב לשתלים ודימום בעת צחצוח השיניים. בדומה לשיניים הטבעיות, שתלים מצריכים צחצוח שיניים קבוע, שימוש בחוט דנטאלי וביקורים קבועים אצל רופא השיניים. ישנם גורמים מקדימים כמו עישון וסכרת שעלולים לעלות את הסיכוי להתפתחות המחלה בחניכיים.


מורסה יכולה להתפתח באזור שמקיף את השן אך לעיתים גם על החניכיים. כאשר זה קורה, המטופל סובל מכאבים וזה עלול להוביל לסיבוכים. חשוב מאוד לזהות את הסימנים המקדימים להתפתחות של מורסה ולקבל טיפול רפואי מתאים. ישנם מצבים שבהם בעיות באזור הפה והחניכיים יכולים להיפתר מעצמם אך זה לא המקרה כאשר מדובר במורסה בחניכיים.


עובדות פשוטות על רופא חניכיים מתוארות


הטיפול במחלות חניכיים תלוי במידה רבה בדרגת החומרה של המחלה. במקרים קלים, די בטיפולי שיננית סדירים אך במידה והמטופל סובל מדלקת חניכיים חמורה או כרונית טיפול זה לא יספיק ויש להיעזר בשיטות אחרות. הטיפול הראשוני בדלקת חניכיים, במיוחד בדרגת חומרה נמוכה הוא ניקוי שיניים יסודי על ידי השיננית. טיפול שיננית יכול לעצור את התפתחותה של מחלת חניכיים ולעזור לשמור על תוצאות טיפולים מורכבים יותר.


הטיפול עורך כשעה בלבד ונעשה ללא הרדמה מקומית, ניתן להיעזר במשחה מאלחשת למי שרגיש במיוחד. השיננית תנקה את השיניים ואת החניכיים ותדריך את המטופל כיצד לצחצח שיניים נכון, להשתמש בחוט דנטלי ולשמור על היגיינה אורלית נבונה (מומחה חניכיים). עבור מי שסובל מדלקת חניכיים מתקדמת, הקצעת שורשים היא טיפול שאינו פולשני ויכול למגר את הדלקת


במסגרת הטיפול הרופא עושה ניקוי יסודי של כיסי החניכיים בכל קשת השיניים בשתי הלסתות תוך שימוש בציוד ייעודי. ההליך נעשה במספר פגישות כשבכל פגישה מתמקדים בחלק אחר של קשת השיניים. כל פגישה אורכת כשעה, נהוג לעשות את הטיפול תחת הרדמה מקומית. במקרים רבים, דלקת חניכיים מתפתחת בבסיסם של כתרים או שתלים, גשרים ואמצעים שחזוריים אחרים.


המדריך האולטימטיבי ל-מומחה חניכיים


במקרים אלו הרופא יעשה כל שביכולתו להציל את השחזור על ידי ניקוי האזור ולעיתים שילוב של טיפול תרופתי (רופא חניכיים). אם אין מנוס יהיה צורך להחליף את אמצעי השחזור בחדש לצד טיפול בדלקת החניכיים. חשוב לציין שמי שיש לו כתרים או גשרים ישנים (מעל 7 שנים) שסובלים מדלקות, סביר להניח שאכן יצטרך להחליפם בחדשים




מדובר על מטופלים להם פגיעה חמורה ברקמת החניכיים ו/או פגיעה בעצם הלסת. האפשרויות כוללות ניתוח חניכיים להפרדת הרקמה וחשיפת השורשים, השתלת חניכיים, שחזור עצם ועוד. כולם נעשים ע"י כירורג דנטלי בלבד. יש לזכור כי מדובר על מוצא אחרון ויש לא מעט שלבים בדרך לפני ההמלצה לעבור הליך מסוג זה. ניתן למנוע התפתחות של מחלה בחניכיים באמצעות הקפדה על הפעולות הבאות: שטיפה עם מי פה – שטיפה יומית עם מי פה יכולה לסייע בהפחתה של הפלאק והסרה של חלקיקי מזון שנותרו במרווחים הקטנים שבין השיניים.


ההנחיות החשובות ביותר ל-רופא חניכיים


רופא חניכייםמומחה חניכיים
אנשים מבוגרים הם בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר להתפתחות של מחלה בחניכיים. עישון יכול לגרום להופעה של מחלות רבות כמו סרטן או מחלות ריאה והוא מהווה פרמטר נוסף שמעלה את הסיכוי להתפתחות מחלה בחניכיים גם כן. עישון מהווה את אחד מגורמי הסיכון המהותיים ביותר שיכולים לתרום להתפתחות ולהתקדמות של מחלות בחניכיים.


בנוסף, גם כאשר מדובר במטופל שמקפיד על הרגלי טיפוח השיניים בבית, קיים סיכוי גבוה מומחה חניכיים יותר להתפתחות מחלה במידה ובגנטיקה של המשפחה קיימת היסטוריה ארוכה רגישות ומחלות בחניכיים. מטופלים אשר סובלים ממחלות אחרות בגוף אשר משבשות את התפקוד של המערכת החיסונית עלולים לסבול ממחלות בחניכיים (קיים קשר ישיר בין מחלות לב וכלי דם, דלקת מפרקים וסכרת לבין התפתחות של מחלות בחניכיים).


פיסות מידע על רופא חניכיים


מומחה למחלות חניכייםמומחה למחלות חניכיים
נטילת תרופות באופן קבוע דרך הפה יכולים להשפיע על מצב החניכיים ובריאות הפה. במידה ומטופל נוטל באופן קובע תרופות עליו לדווח על כך לרופא השיניים או למומחה השיניים המטפל על מנת שיהיה ניתן להתאים את אופי הטיפול למקרה הספציפי. מטופלים שנוטים לחרוק שיניים גם כן סובלים יותר מבעיות בחניכיים. פעולת החריקה יוצרת עומס על הרקמות שתומכות בשיניים, מגדיל את הפגיעה בחניכיים ותורם באופן משמועתי להרס שלהם.


מטופלים שסובלים מלחץ נפשי כתוצאה מבעיה רפואית קיימת, שגרת חיים לחוצה או כל סיבה אחרת הם בעלי סיכוי גבוה יותר לפתח מחלה בחניכיים. ישנם לא מעט מחקרים שנעשו בתחום מחלות החניכיים והתוצאות שלהם מראים כי הגוף מתקשה להתמודד עם הזיהום שנוצר בחניכיים כאשר קיים מתח רב אצל המטופל. במהלך גיל ההתבגרות, השינויים ההורמונליים גורמים לזרימה מוגברת של דם אל החניכיים וזה עלול לגרום לרגישות ולתגובה קיצונית יותר למזון ונפיחות בחניכיים.


מומחה חניכייםמומחה חניכיים
תופעות אלה מתרחשות לרוב ממש לפני קבלת המחזור וחולפות לאחר שהוא מסתיים. בזמן ההיריון, ישנם גם שינויים הורמונליים שגורמים לזרימה מוגברת של הדם ולהופעה של מחלות בחניכיים. בעת גיל המעבר, נשים יכולות לחוות גם כן שינויים בפה שיבואו לידע ביטוי ביובש, שינוי בטעמים ואף תחושת צריכה בחניכיים. קיימת סבירות גבוהה יותר להופעה של מחלה בחניכיים אצל גברים ביחס לנשים.

Report this page